Μαθήματα

Κλασικός Χορός

Κλασικός Χορός

Εκτός από τέχνη, το μπαλέτο είναι και άθληση. Μάλιστα, αντίθετα από άλλες αθλητικές δραστηριότητες δεν επιβαρύνει το μυϊκό και σκελετικό σύστημα. Χορεύοντας, κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, σφίγγουν οι κοιλιακοί μύες, δυναμώνει ο κορμός και γυμνάζονται πόδια και χέρια, Βελτιώνεται η ευλυγισία, η δύναμη και η αντοχή. Το σώμα αποκτά σωστή θέση, στάση και αναπτύσσεται ομοιόμορφα.
Μάθε περισσότερα

Latin

Latin

Ο χορός Λάτιν έχει την καταγωγή του στη λατινική Αμερική. Στο μάθημα αυτό διδάσκονται οι χοροί merengue, bachata, salsa, cha cha και rumba. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι η κουβανέζικη κίνηση, η οποία σε συνδυασμό με το πάθος και τον αισθησιασμό δημιουργούν την εικόνα αισθητικής των λάτιν χορών. Είναι ένα είδος χορού που ενδυναμώνει το σώμα, απελευθερώνει την κίνηση και συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της αυτοπεποίθησης!

Σύγχρονος Χορός

Σύγχρονος Χορός

Ο σύγχρονος χορός υπερπηδά την τυποποίηση του κλασικού χορού και επιστρατεύει το εκφραστικό σώμα χρησιμοποιώντας το στην ολότητα του. Η κίνηση αποκτά ροή, συνέχεια, εναλλαγές έντασης και χαλάρωσης, ενδίδει στην βαρύτητα και ο κάθετος άξονας μετατοπίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις στο χώρο, εξαντλώντας κάθε πιθανή θέση του. Είναι ένα είδος χορού που γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος με θαυμαστή οικονομία. Ο αυτοσχεδιασμός, αναπόσπαστο εργαλείο του σύγχρονου χορού, προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στους μαθητές, που μέσω αυτού καλλιεργούν την ικανότητα να δημιουργούν τις δικές τους χορογραφικές προτάσεις και να χτίζουν τις προσωπικές τους κινητικές ιστορίες.
Μάθε περισσότερα

Yoga

Yoga

Ενδυναμώνει το σώμα και το απελευθερώνει από τις εντάσεις και τα μυϊκά σφιξίματα και λειτουργεί θεραπευτικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα π.χ. στη μέση ή τον αυχένα. Επιπλέον, δρα ευεργετικά όχι μόνο στα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και στην κατάθλιψη και το χρόνιο στρες. Η γιόγκα δυναμώνει το σώμα, ηρεμεί το νου και είναι κατάλληλη για όλους, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ.

Φυτώριο

Yoga Mindfulness

Yoga Mindfulness

Η έντονη καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής μας, έχει προκαλέσει σε πολλούς από εμάς έντονο άγχος και πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα. Γι' αυτό και η ανάγκη εξάσκησης τεχνικών χαλάρωσης είναι όλο και πιο έντονη. H εξάσκηση στην ενσυνειδητότητα (mindfulness) έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, βοηθώντας στην καταπολέμηση της κατάθληψης και του άγχους. Mειώνει τα επίπεδα στρες, τον σωματικό πόνο, την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την ποιότητα ύπνου. Yoga mindfulness λοιπόν για ενήλικες και παιδιά για μια πιο χαλαρή και ήρεμη ζωή.

Fusion dance contemporary

Fusion dance contemporary

Το Fusion Contemporary dance είναι ένα νέο είδος χορού το οποίο συνδυάζει με ένα μοναδικό τρόπο στοιχεία του tribal και του σύγχρονου χορού. Οι δυναμικές κινήσεις και απομόνωσεις του tribal μαζί με την ροή και τις εναλλαγές σε επίπεδα του χώρου του σύγχρονου δημιουργούν μια καθηλωτική εικόνα στον θεατή. Σκοπός του χορού αυτού είναι η βελτίωση του ελέγχου και της ρυθμικότητας του σώματος. Μέσα από παιχνίδια αυτοσχεδιασμού και ποικιλόμορφες χορογραφίες το άτομο μαθαίνει να κινεί ομοιόμορφα το σώμα του στο χώρο και να εκφράζεται ελεύθερα.

Street contemporary dance adults & kids

Street contemporary dance adults & kids

Μάθε περισσότερα

Δημιουργικός Χορός

Δημιουργικός Χορός

Στόχος του μαθήματος είναι οι μαθητές να γνωρίσουν το σώμα τους και τις δυνατότητες του και να εξοικειωθούν με την αίσθηση του χώρου που τους περιβάλλει μαθαίνοντας τρόπους να κινηθούν σε αυτόν. Εισάγονται οι έννοιες του ρυθμού και της μουσικής και τα παιδιά πειραματίζονται ανακαλύπτοντας, με αυτόν τον τρόπο, τη δική τους προσωπική κίνηση. Καλλιεργούν τη φαντασία, τη δημιουργικότητα, τη μουσικότητά τους και δυναμώνουν το σώμα τους μέσα από παιχνίδια και ασκήσεις.