Μαθήματα

Κλασικός Χορός

Κλασικός Χορός

Εκτός από τέχνη, το μπαλέτο είναι και άθληση. Μάλιστα, αντίθετα από άλλες αθλητικές δραστηριότητες δεν επιβαρύνει το μυϊκό και σκελετικό σύστημα. Χορεύοντας, κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, σφίγγουν οι κοιλιακοί μύες, δυναμώνει ο κορμός και γυμνάζονται πόδια και χέρια, Βελτιώνεται η ευλυγισία, η δύναμη και η αντοχή. Το σώμα αποκτά σωστή θέση, στάση και αναπτύσσεται ομοιόμορφα.
Μάθε περισσότερα

Σύγχρονος Χορός

Σύγχρονος Χορός

Ο σύγχρονος χορός υπερπηδά την τυποποίηση του κλασικού χορού και επιστρατεύει το εκφραστικό σώμα χρησιμοποιώντας το στην ολότητα του. Η κίνηση αποκτά ροή, συνέχεια, εναλλαγές έντασης και χαλάρωσης, ενδίδει στην βαρύτητα και ο κάθετος άξονας μετατοπίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις στο χώρο, εξαντλώντας κάθε πιθανή θέση του. Είναι ένα είδος χορού που γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος με θαυμαστή οικονομία. Ο αυτοσχεδιασμός, αναπόσπαστο εργαλείο του σύγχρονου χορού, προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στους μαθητές, που μέσω αυτού καλλιεργούν την ικανότητα να δημιουργούν τις δικές τους χορογραφικές προτάσεις και να χτίζουν τις προσωπικές τους κινητικές ιστορίες.
Μάθε περισσότερα

Δημιουργικός χορός και μουσικοκινητική αγωγή

Δημιουργικός χορός και μουσικοκινητική αγωγή

Ο δημιουργικός χορός δεν διδάσκεται όπως άλλες μορφές χορού για παράδειγμα το μπαλέτο ή οι παραδοσιακοί χοροί , αλλά βιώνεται από τα παιδιά καθώς ο δάσκαλος/α δίνει το ερέθισμα στα παιδιά, τα οποία καλούνται να το εξερευνήσουν με τον δικό τους μοναδικό τρόπο μέσω της κίνησης, της δραματοποίησης και του δημιουργικού παιχνιδιού. Είναι ένα είδος γνωστικής πρόκλησης για τα παιδιά, τα οποία απαντούν σε αυτήν μέσω της κίνησης και του αυτοσχεδιασμού αναπτύσσοντας έτσι με επιτυχία την κριτική τους ικανότητα, την φαντασία, την αντίληψη, την ικανότητα επίλυσης προβλημάτων και την επικοινωνία ( λεκτική ή μη λεκτική ) με τους συνομηλίκους τους.
Μάθε περισσότερα

Yoga

Yoga

Ενδυναμώνει το σώμα και το απελευθερώνει από τις εντάσεις και τα μυϊκά σφιξίματα και λειτουργεί θεραπευτικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα π.χ. στη μέση ή τον αυχένα. Επιπλέον, δρα ευεργετικά όχι μόνο στα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και στην κατάθλιψη και το χρόνιο στρες. Η γιόγκα δυναμώνει το σώμα, ηρεμεί το νου και είναι κατάλληλη για όλους, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ.

Φυτώριο

Χοροτάξιο

Επικοινωνία

Αντιγόνου 7, 69100 Κομοτηνή

horotaxio@gmail.com

2531023040

Copyright © 2021 | All Rights Reserved | Powered by Dal

Scroll to Top