Μαθήματα

Κλασικός Χορός

Κλασικός Χορός

Εκτός από τέχνη, το μπαλέτο είναι και άθληση. Μάλιστα, αντίθετα από άλλες αθλητικές δραστηριότητες δεν επιβαρύνει το μυϊκό και σκελετικό σύστημα. Χορεύοντας, κινητοποιούνται όλες οι μυϊκές ομάδες του σώματος, σφίγγουν οι κοιλιακοί μύες, δυναμώνει ο κορμός και γυμνάζονται πόδια και χέρια, Βελτιώνεται η ευλυγισία, η δύναμη και η αντοχή. Το σώμα αποκτά σωστή θέση, στάση και αναπτύσσεται ομοιόμορφα.
Μάθε περισσότερα

Capoeira

Capoeira

Σύγχρονος Χορός

Σύγχρονος Χορός

Ο σύγχρονος χορός υπερπηδά την τυποποίηση του κλασικού χορού και επιστρατεύει το εκφραστικό σώμα χρησιμοποιώντας το στην ολότητα του. Η κίνηση αποκτά ροή, συνέχεια, εναλλαγές έντασης και χαλάρωσης, ενδίδει στην βαρύτητα και ο κάθετος άξονας μετατοπίζεται προς όλες τις κατευθύνσεις στο χώρο, εξαντλώντας κάθε πιθανή θέση του. Είναι ένα είδος χορού που γυμνάζει όλους τους μύες του σώματος με θαυμαστή οικονομία. Ο αυτοσχεδιασμός, αναπόσπαστο εργαλείο του σύγχρονου χορού, προσφέρει χαρά και ικανοποίηση στους μαθητές, που μέσω αυτού καλλιεργούν την ικανότητα να δημιουργούν τις δικές τους χορογραφικές προτάσεις και να χτίζουν τις προσωπικές τους κινητικές ιστορίες.
Μάθε περισσότερα

Yoga

Yoga

Ενδυναμώνει το σώμα και το απελευθερώνει από τις εντάσεις και τα μυϊκά σφιξίματα και λειτουργεί θεραπευτικά σε περιπτώσεις που υπάρχουν προβλήματα π.χ. στη μέση ή τον αυχένα. Επιπλέον, δρα ευεργετικά όχι μόνο στα μυοσκελετικά προβλήματα, αλλά και στην κατάθλιψη και το χρόνιο στρες. Η γιόγκα δυναμώνει το σώμα, ηρεμεί το νου και είναι κατάλληλη για όλους, ακόμη και για εκείνους που δεν έχουν γυμναστεί ποτέ.

Φυτώριο

Yoga Mindfulness

Yoga Mindfulness

Η έντονη καθημερινότητα και ο τρόπος ζωής μας, έχει προκαλέσει σε πολλούς από εμάς έντονο άγχος και πολλά ψυχοσωματικά προβλήματα. Γι' αυτό και η ανάγκη εξάσκησης τεχνικών χαλάρωσης είναι όλο και πιο έντονη. H εξάσκηση στην ενσυνειδητότητα (mindfulness) έχει συνδεθεί με αυξημένα επίπεδα σεροτονίνης και ντοπαμίνης στον εγκέφαλο, βοηθώντας στην καταπολέμηση της κατάθληψης και του άγχους. Mειώνει τα επίπεδα στρες, τον σωματικό πόνο, την αρτηριακή πίεση και βελτιώνει την ποιότητα ύπνου. Yoga mindfulness λοιπόν για ενήλικες και παιδιά για μια πιο χαλαρή και ήρεμη ζωή.

Σύγχρονος ακροβατικός χορός

Σύγχρονος ακροβατικός χορός

Συνδυάζει τον σύγχρονο χορό με ακροβατικά στοιχεία σε ατομικό και ομαδικό επίπεδο. Ένα ιδιαίτερα δημοφιλές μάθημα στις νεαρές ηλικίες που εντυπωσιάζει με την τεχνική του αρτιότητα . Εξωστρεφές , διασκεδαστικό και ταυτόχρονα απαιτητικό. Σίγουρα θα κερδίσει την αγάπη των παιδιών! Από Ε΄ δημοτικού.

Street contemporary dance adults & kids

Street contemporary dance adults & kids

Μάθε περισσότερα

Every body can move

Every body can move

Ένα μάθημα για κυρίες και κυρίους εμπνευσμένο από την κινησιολογία του σύγχρονου χορού και της γιόγκα. Για όσους δυσκολεύονται να κινηθούν λόγω παραπανίσιων κιλών ή κάποιων ανατομικών παθήσεων, αυτό το μάθημα είναι ιδανικό καθώς θα σας διδάξει τους τρόπους να το κάνετε εύκολα, απλά και ευχάριστα!
Scroll to Top